Normális Magyarország Akciószövetség

A Normális Magyarország Akciószövetség nem pártként jön létre, hanem a választásokon részt vevő pártok működésének befolyásolására törekszik. Részt vehet benne minden magyar és nem magyar állampolgár, akinek fontos a magyar politika demokratikus működése. Javaslatainkat elküldjük a politikai és a civil szervezetek tagjainak, irányultságtól és tisztségtől függetlenül, arra törekedve, hogy kialakuljon egy olyan konszenzuson alapuló törekvés, amely Magyarország fellendülését elősegítheti.

Főbb célkitűzések:

1. Minél előbb javítani kell a válságban lévő egészségügyet. Le kell állítani a versenysport állami támogatását, az egészség megőrzését és a gyógyítást kell előtérbe helyezni. Reális árak bevezetésével az országban kell tartani a magyar orvosokat. Az adóhivatali adatok révén differenciált térítési rendszert kell kidolgozni (a nagyon gazdagok a teljes összeget fizessék, a nagyon szegények semmit se fizessenek). Az ellátás javítása céljából minél több magántőkét kell bevonni.

2. Döntő előrehaladást kell tenni a "cigánykérdés" megoldása terén. Munkalehetőségeket kell biztosítani azoknak, akik akarnak és tudnak dolgozni. Javítani kell a roma népesség beiskoláztatását és felzárkóztatását. A lopásokat és erőszakos cselekményeket etnikai hovatartozástól függetlenül, az ellenőrzés javításával vissza kell szorítani.

3. Létre kell hozni, illetve ki kell terjeszteni a bejárás nélküli vizsgázás lehetőségét minden erre alkalmas tantárgyban. Javítani kell a könyvtári és az online tanulás feltételeit.

4. A lakosság véleményét online vagy mobiltelefonos felmérések révén minden fontosabb állami intézkedés előtt meg kell ismerni. Kampányok helyett a reális alternatívákat kell kidolgozni szakértői csoportok által (ezekbe külföldi, az államhoz nem kötődő szakértőket is be kell vonni). Biztosítani kell az ügyfélkapuk ingyenes használatát az internetes kávéházakban, könyvtárakban és e-pontokon.

5. Meg kell szüntetni az állami propagandát, a kormányhirdetéseket. Plakátok és média-hirdetések helyett sajtóközleményekre kell szorítkozni. Meg kell szüntetni a sajtó állami befolyásolását. Elő kell segíteni az elektronikus sajtó fejlődését.

6. Az eurót második állami fizetőeszközzé kell nyilvánítani.

7. Az angol nyelvet második hivatalos nyelvvé kell nyilvánítani.

8. Mindenki lehessen magyar állampolgár, felekezeti és etnikai hovatartozástól függetlenül aki beszéli a két államnyelv valamelyikét és aláír egy nyilatkozatot a magyarsággal való sorsközösségről.

9. (pótlólag:) A nyugdíjak egyre nehezebb pénzbeli emelése helyett a konkrét természetbeni támogatás rendszerét is ki kell dolgozni (ingyenes vagy kedvezményes gyógyítás, élelmezés, lakhatás, ruházkodás stb.).

Az országgyűlési választásokon azokat támogatjuk, akik egyetértenek a normális Magyarország megteremtésére kidolgozott fenti pontokkal. A választások után megpróbáljuk befolyásolni, megnyerni a képviselőket a jelzett irányban való tevékenységre.

A Normális Magyarország Akciószövetség rendszeres közleményeket tervez kiadni, amelyekben megfogalmazza álláspontját az időszerű politikai helyzettel kapcsolatban.

 

.